Fiber Bredbånd

Fiberoptisk bredbånd, ofte feilaktig som “fiberoptisk”, er en høyhastighets form for internettforbindelse, men hvordan virker det?

Du har sikkert hørt om fiber bredbånd og vet at det er raskere enn vanlig ADSL bredbånd, men du vet kanskje ikke hvordan det fungerer eller hva alle de forskjellige fiberalternativene er. Les videre for å finne ut mer om fiberbredbånd.

Hva er fiberoptisk bredbånd?

Fiberoptisk bredbånd refererer til en type bredbånd og tar navn fra typen kabler som brukes til å overføre data.
I motsetning til de fleste bredbåndsforbindelser, som bruker telefonlinjer eller mobilnett, overføres fiberoptisk bredbånd langs spesielle optiske fiberkabler under jorden. Disse ledningene er laget av glass eller plast, slik at signaler beveger seg mye raskere enn de gjør på kobberkabler, noe som forbedrer tilkoblingshastigheter i forhold til tradisjonelle bredbåndene.

Hvordan kommer fiberoptisk bredbånd til huset mitt?

Det finnes flere forskjellige måter fiberoptisk bredbånd når hjemmet ditt på. Avhengig av hvilken tilkobling du har, kan hastigheten på fiberbredbåndsforbindelsen variere mellom 30 Mbps og 300 Mbps, eller til og med 1 Mbps, avhengig av ditt område.

De tilgjengelige fibertyper er:
FTTH (fiber til hjemmet) – Fiberoptiske kabler går helt til utsiden av huset ditt. Dette er den raskeste tjenesten, og leverer hastigheter på opptil 1 Gbps, men det er ikke allment tilgjengelig.
FTTB (fiber til bygningen / kjelleren) – Fiberoptiske kabler løper helt til dine lokaler, derfor kalles dette noen ganger FTTP (fiber til lokalene). Hvis du bor i en leilighet i en stor bygning, slutter fiberen i bygningen i stedet for leiligheten din. Det gir fortsatt svært høye hastigheter.
FTTC (fiber til kabinettet) – Fiberoptiske kabler går helt til kabinettet på gaten, som kan være opptil 300 meter unna. Skapet er koblet til hjemmet ditt med vanlige kobbertråd, noe som resulterer i tap av hastighet. Dette er den vanligste forbindelsen.
FTTN (fiber til knutepunktet) – Omtrent det samme som ovenfor, men kabinettet kan være lenger unna – opptil flere km unna – med resten av avstanden til huset ditt dekkes av vanlig kobberledninger.

Fiber-optisk hastighet

Ikke alt fiberbredbånd er skapt like.
Selv om du kan forvente hastigheter godt over en standard ADSL bredbånd, selv med en billigere fiberoptisk tjeneste, kan det være en betydelig forskjell mellom kvaliteten på tjenesten og hastighetene du får fra forskjellige tilbydere. Årsaken til dette er på grunn av metoden som brukes av fiberleverandører til å levere bredbånd til den siste delen av reisen fra telefonkabinettet til hjemmet ditt.
Hvilken forskjell gjør en raskere tilkobling for forbrukeren?
Hvis du er en som hovedsakelig bruker internett til å lese e-post, sjekke Facebook eller se på YouTube, vil du ikke merke mye forskjell. Hvis du bruker internett til media, vil du imidlertid definitivt merke de raskere hastighetene.

En raskere tilkobling betyr at du kan laste ned filmer, spill og musikk raskere, nyt sømløs streaming av HD-filmer, og ha en mye bedre online spillopplevelse.

Fordelene ved fiberoptisk bredbånd

• En rask, vedvarende og pålitelig forbindelse som skyldes overføring gjennom fiberoptisk materiale i stedet for vanlige kobberledninger.
• Valg for å motta kabel-TV, telefontilbud og gode produktpakker med trippel-spillpakker.
• Lynhastigheter på opptil 300 Mbps.

Blogg

img

Boligalarm

Få med deg nyttig informasjon og nyheter om bredbånd tjenester på bloggen vår. GET STARTED
img

Bredbånd

Få med deg nyttig informasjon og nyheter om bredbånd tjenester på bloggen vår. GET STARTED
img

Diverse

GET STARTED