Knivsliper Guide

Sammenlign Beste Knivslipere

Beste steinsliper

Kasumi Dobbelsidig Slipestein 240/1000

Kasumi slipestin produsert i Japan med to ulike finhetsgrader er noe av det beste innen slipesteiner du kan få! Med denne kan du både restaurere små skader og slipe alle knivene i huset.

Best Elektrisk Knivsliper

Chef’s Choice Elektrisk Knivsliper

Elektrisk knivsliper fra verdenskjent Chef’s Choice vil gjøre knivsliping til en lek. 3 trinns knivsliper vil skjerpe all knivene raskt og enkelt 

Best i Test Knivsliper

Vulkanus VG2 Professional Knivsliper​

Utstyrt med patentert fjærteknologi i høykvalitets rustfritt stål-design som gir et både trygt og langvarig produkt. I kombinasjon med sin rustikke konstruksjon, er Vulkanus Professional egnet for bruk i både kommersielle kjøkken og hjemme.

Før du begynner med matlagingen på kjøkkenet, er det viktig at du sørger for at du har gode og skarpe kniver tilgjengelig. Dersom du benytter skarpe kniver vil du oppdage at gleden med å lage mat øker betraktelig. Det er også en fordel at du setter deg inn i hvilke kniver, som egner seg best til ditt bruk.

Dersom kniven ikke er skarp nok vil du lett kunne kutte deg under matlagingen. Det er derfor viktig å velge kniver i den beste kvaliteten. Det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig med mye kraft når du skal kutte eller skjære med kniv. Det kan derfor være en fordel at du finner frem til solide kniver som sitter godt i hånden din.

Du får kniver i mange forskjellige prisklasser og kvaliteter. Det gjelder derfor å finne frem til gode og funksjonelle kniver i den prisklassen som passer best for deg. Det anbefales at du har flere typer kniver tilgjengelig når du skal lage mat. Du bør i utgangspunktet ha en rotkniv, en brødkniv og en kokkekniv på kjøkkenet ditt.

Det er alltid morsomt å kunne briljere på kjøkkenet under matlagingen. Spesielt om det ventes middagsgjester eller andre gjester som skal nyte et hyggelig måltid. Før du begynner matlagingen bør du derimot være sikker på at knivene er skarpe nok. Det anbefales derfor at du  har en funksjonell knivsliper tilgengelig til enhver tid.

Hvordan velge riktig kniv

Før du kan oppdatere knivsamlingen din, kan det være lurt å få en oversikt over hvilke kniver du allerede har på kjøkkenet. Du bør også undersøke hvilke modeller som passer best på kjøkkenet ditt. Det finnes mange gode kvalitetsmodeller tilgjengelig for deg som er kresen. Du kan selvsagt høre med butikkbetjeningen før du bestemmer deg for hvilke kniver som passer best.

Det er viktig at kniven ligger plassert godt i hånden din, slik at den kan balanseres godt når du bruker den. Den skal hverken være fremtung eller baktung når du holder den i hånden. De ulike knivene fås i ulike størrelser. En kokkekniv kan være mellom 16 til  21 cm lang. Den har gjerne et blad som er lettere avrundet, for at den skal kunne beveges riktig når du skal kutte.

I tillegg til en kokkekniv, bør du også ha en universalkniv på kjøkkenet. Dette en kniv som også er kjent som en rotkniv eller skrellekniv. Dette er en kniv som generelt har et spist blad, som er fra 9 til 12 cm langt. Denne kniven kan benyttes til både kutting av grønsaker, urter, frukt og grønnsaker. I tillegg er dette en ypperlig kniv om du skal snitte roser.

Du bør også sikre deg en brødkniv, om du ønsker å ha de riktige knivene på kjøkkenet. Dette er en ypperlig kniv om du ønsker å skjære brødskiver eller nybakte rundstykker. Du kan også benytte brødkniven til å dele pølsebrød og rundstykker. For at du skal kunne bevare knivene dine lenge, er det viktig at du vedlikeholder knivene dine på riktige måte.

Riktig vedlikehold av kniver

Dersom du kjøper kniver i den beste kvaliteten, vil du ha knivene dine i mange år. Det er derfor viktig med riktig vedlikehold for at kvaliteten på knivbladene skal være tilfredsstillende. For å være sikker på at du vedlikeholder knivene på riktig måte, kan det være smart å spørre om vedlikeholdsråd når du kjøper knivene dine i butikken.

De fleste kvalitetskniver bør vaskes for hånd, om du har anledning og tid til dette. Kjøkkenknivene dine bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen, eller ligge løst i kjøkkenskuffen. Dersom du er nøye med vedlikehold av knivene dine, vil du få glede av dem i mange år. Den beste oppbevaringen er om du setter knivene i en knivblokk, eller henger dem på en magnetlist.

For at kjøkkenknivene dine skal vare lengst mulig, er det viktig at du unngår at de blir uskarpe. For å unngå at knivene dine blir uskarpe, kan du benytte et strykestål. Dette er et verktøy som benyttes til å vedlikeholde knivenes skarphet, før det er nødvendig med en knivsliper. Et strykestål tar gjerne mindre stål på eggen enn det en knivsliper gjør.

Før du går til anskaffelse av en knivsliper, er det viktig at du setter deg inn i hvilke kvaliteter som bør prioriteres. Dersom du skal slipe knivene dine kan du benytte deg av både strykestål og slipestav, for å oppnå det beste resultatet. Du kan også benytte deg av en håndholdt knivsliper, som gjør slipeprosessen mye enklere.

Gode og rimelige knivslipere

Dersom du er på jakt etter en effektiv knivsliper, bør du først lese gjennom noen tester av de knivsliperne som finnes i det norske markedet i dag. Erfarne kokker vet at det er viktig med kvalitetskniver under matlagingen. De fleste kokker innehar kunnskap om hvordan knivene skal vedlikeholdes og slipes.

For de av oss som ikke er like erfarne på kjøkkenet, er det gjerne greit å benytte en effektiv knivsliper om knivene blir uskarpe. En moderne knivsliper er derfor tilrettelagt for deg som ikke har nok kunnskap om hvordan kniven skal slipes. Under slipeprosessen er det viktig at du ikke sliper for mye av selve knivbladet.

En moderne knivsliper er tilpasset slik at du ikke skader knivbladet når du benytter knivsliperen. Det Det er viktig at kniven som skal slipes beholder den naturlige fasongen som den opprinnelig hadde. En effektiv knivsliper skal gi perfekte resultater på uskarpe kniver, som ikke fungerer like godt som tidligere.

Det er viktig at den knivsliperen som du velger, er både enkel å bruke og effektiv. For å finne frem til den knivsliperen som passer deg best, kan det være smart å lese gjennom noen tester. Det er mange knivslipere å velge mellom i det norske markedet. Du bestemmer selv hvilken type knivsliper som du ønsker å bruke, både i forhold til pris og funksjonalitet.

Best i Test Knivslipere

Kasumi Dobbelsidig Slipestein 240/1000

En slipestein er et godt alternativ om du er på jakt etter en god og funksjonell knivsliper. Kasumi Dobbelsidig Slipestein gir deg muligheten til å benytte to forskjellige finhetsgrader når du skal slipe dine favorittkniver. Grovheten til slipesteinen måles i det som betegnes som Grit, som tilsier antall steinkorn per kvadratcentimeter.

For at eggen på knivene dine skal bli skarpest mulig benyttes 240 orange, med steinkorn som er grove. Dette er en meget god egenskap om du ønsker å fornye eldre kniver som har blitt sløve over tid. Det kan lønne seg å vedlikeholde knivene dine, slik at du kan beholde de i mange år. Denne effektive slipesteinen benytter 1000 hvit, med steinkorn som er fine.

Kasumi Dobbelsidig slipestein  240/1000 er produsert i den beste japanske kvaliteten. Slipesteinen er enkel å bruke, ettersom den leveres med to ulike sider med grovhet. Du kan derfor selv bestemme hvilken side du skal bruke etter behov. Denne slipesteinen ivaretar enkelt dine kniver, slik at du kan bruke de i mange år fremover.

Det er det japanske selskapet Sumikama Cutlery som har produsert denne effektive slipesteinen. I tillegg til slipestein, leverer Kasumi solide kniver i den beste kvaliteten. Det kan derfor være lurt å undersøke om denne produsenten kan friste med kniver også. Denne slipesteinen er produsert med utgangspunktet i de beste tekniker og materialer.

  • Laget i Seki, Japan.
  • Kombinasjon av grove og middels grove keramiske steiner for finjustering og kontinuerlig vedlikehold av knivene dine.
  • Inkluderer en gummibase for å holde steinen på plass.
  • Steinsliper designet for å brukes sammen med vann.
  • Nydelig presentert i en Kasumi gaveeske.

Chef´s Choice Elektrisk Knivsliper

En praktisk knivsliper er et utmerket alternativ om du ønsker velholdte kniver på kjøkkenet ditt. Chef´s Choice er velkjent for sine kvalitetsprodukter, og er underlagt selskapet EdgeCraft. Dette selskapet tilbyr flere typer knivslipere og andre elektroniske produkter som eksempelvis vannkokere, griller og vaffeljern.

Denne knivsliperen tilbyr sliping av knivene ved bruk av tre steg. De ulike stegene er nøye tilpasset for at du skal oppnå det beste resultatet. Trinn 1 fungerer utmerket når du skal vedlikeholde eggen. Trinn 2 bidrar til å forfine eggen på kniven. Ved å benytte trinn 3 vil du kunne polere eggen for at det ferdige resultatet skal bli best mulig.

Chef´s Choice Knivsliper Diamant Svart 3 trinn bidrar derfor til at du effektivt kan vedlikeholde dine solide kjøkkenkniver. Ved å vedlikeholde, forfine og polere eggen vil du raskt oppleve at kniven blir enklere å bruke når du skal kutte på kjøkkenbenken. Denne knivsliperen er elektrisk for at du effektivt skal kunne slipe knivene på best mulig måte.

Det er enkelt å bruke denne knivsliperen, ettersom de ulike trinnene har hvert sine spor. Det er derfor enkelt å regulere hvilket trinn som skal benyttes. Elektriske knivslipere er innstilt riktig, for at du med en gang skal finne den riktige plasseringen til kniven. Du unngår derfor enkelt å påføre skade på eggen.

Trinn 1
Skaper og vedlikeholder eggen.

Trinn 2
Forfiner eggen.

Trinn 3
Polerer eggen.

Vulkanus VG2 Professional Knivsliper

Dersom du er på jakt etter en knivsliper som kan justeres automatisk, er Vulkanus et godt alternativ. Denne solide knivsliperen leveres med en slipevinkel som er oppgradert i forhold til den tidligere modellen. Det østeriske selskapet Vulkanus er kjent for sine profesjonelle og innovative knivslipere i rustfritt stål.

Her får du en knivsliper med en slipevinkel på 11-21 grader som kan justeres automatisk. Denne automatikken gjør det enklere å slipe eggen på knivene dine. Dine favorittkniver blir på denne måten som nye etter noen runder i denne knivsliperen. I tillegg blir eggen ivaretatt uten at du opplever at det blir riper eller hakk.

Vulkanus VG2 Professional Knivsliper er både effektiv og brukervennlig for deg som ønsker bedre vedlikehold av kniver. Med denne knivsliperen i hus kan du derfor investere i dyrere kniver i den beste kvaliteten. Den er enkel og stabil når du sliper knivene dine. Du unngår at du eggen blir skadet under slipingen.

Denne knivsliperen er produsert med en unik fjærteknologi, som er innovativ i forhold til andre knivslipere fra andre produsenter. Ettersom den er laget ved bruk av rustfritt stål, vil du få en knivsliper som varer i mange år. Du slipper å rengjøre for hånd, da dette er en praktisk knivsliper som kan rengjøres direkte i oppvaskmaskinen.

  • Patentert fjærteknologi
  • Knivslipning til perfeksjon
  • Både til flate og tandede klinger

Skjerping av knivene dine

Det er ikke alle som er enige i at elektriske knivslipere er den beste løsningen. Dette da en elektrisk knivsliper kan skade metallet og eggen på kniven. En elektrisk knivsliper kan fjerne mye av metallet som er nødvendig for at kniven skal være god nok. Metallet kan bli for varmt, slik at eggen mister funksjonen.

Dersom du ikke benytter en god knivsliper, vil du få en kortvarig glede av knivens skarphet. Kniven innehar utallige knagger, som er med på å gjøre at kniven skarp nok. Om en av taggene har brukket eller bøyd seg, vil kniven ikke fungere like godt som før. Du kan unngå at taggene knekker ved å bruke en god skjærefjøl.

Du kan rette opp eggen ved å benytte et skjerpestål eller hurtigstål, som det også kalles. Et hurtigstål er enkelt å bruke om du skal skjerpe en kniv. Dette er et stativ som består av to skjerpestenger. Når du skal få kniven skarpere, drar du kniven gjennom disse stengene. Skjerpingen skal bidra til at eggen blir rettet opp ved slitasje.

For å skjerpe kniven kan du også benytte deg av en lærstropp og keramisk skjerpestål. Dette er utstyr som trengs om du skal skjerpe hardt stål, som ofte finnes i mange kniver. Knivsliping er først nødvendig når enkelte av knivens tagger har blitt brukket. Du kan også benytte deg av våtstein når du skal slipe knivene dine.

Effektiv knivsliping av kjøkkenets kniver

Det finnes mange ulike kniver i det norske markedet. Det skilles generelt mellom europeiske og japanske kniver. Det er gjerne ikke like enkelt å vite hva som er forskjellen på de ulike knivtypene. Derimot kan du se ulikheter i både vinkelen på eggen, og hardheten på materialet som har blitt brukt i kniven.

De europeiske knivene er gjerne litt mykere, og har et knivblad som er noe tykkere enn japanske kniver. Japanske kniver er derimot laget av noe hardere materiale, og har en spissere vinkel enn de europeiske knivene. Det er derfor ikke alltid like enkelt å vite hvilke slipemetoder som kan benyttes på japanske kniver.

I utgangspunktet kan du ikke benytte slipestål når du skal slipe en kniv. I stedet for å slipe kniven, vil du fjerne små partikler som gjerne løsner når du bruker kniven til vanlig. Strykestålet vil derimot rette ut eggen, men vil ikke ha noen stor slipeeffekt. Dersom du skal slipe europeiske kniver, bør du benytte det tradisjonelle slipestålet.

Du kan også med fordel benytte keramisk slipestål og diamantslipere for å oppnå det beste resultatet. Det keramiske slipestålet kan brukes til både europeiske og japanske kniver. Diamantslipere kan derimot føre til at eggen på kniven blir litt grovere enn om du benytter deg av keramisk slipestål.

Bruk gjerne slipestein

Dersom du er en kniventusiast vil du få stor glede av å investere i solide kniver, som kan vare lenge. Matlagingen blir mye morsommere om du har tilgang til riktig verktøy. Du bør derfor alltid ha en viss oversikt over hvilke kniver og skjærefjøler som du har på kjøkkenet. Kniver er også et flott syn om du oppbevarer dem synlig på kjøkkenbenken.

En slipestein er gjerne ikke alltid like enkelt å bruke i begynnelsen. Etterhvert  vil du derimot få erfaring i hvordan du skal bruke denne på kvalitetsknivene dine. Du kan også benytte deg av slipestein om du skal vedlikeholde dine japanske kniver. Du får det beste resultatet om du drar kniven over en fuktig slipestein.

Du velger grovheten på slipesteinen ut fra hvilken kornstørrelse slipesteinen har. En grov slipestein som inneholder rundt 200-300 korn, vil effektivt kunne fjerne eventuelle hakk. Om du skal slipe en kniv til hverdags, kan det være lurt med 1000-1500 korn. Dersom du behøver bruke mer tid på perfeksjon, anbefales det å bruke sliping med 3000 korn.

Det er ikke like enkelt å få til det beste resultatet med en gang. Du vil etter hvert finne frem til den riktige teknikken om du øver en stund. Først og fremst er det viktig at du holder slipesteinen i riktig vinkel for at du skal få det beste resultatet. Det kan være enklere å benytte en vanlig knivsliper, som mange har på kjøkkenet i dag.

Knivslipere gjør jobben enklere

Det finnes mange gode metoder som vil bidra til at du kan vedlikeholde knivene dine på riktig måte. Du kan effektivt velge å benytte manuelle metoder for opprettholde skarpheten på knivene som du har på kjøkkenet. Ved å bruke tid på å vedlikeholde knivene dine, slipper du å gå til anskaffelse av nye kniver etter hvert som at knivene dine har blitt sløve.

Du kan med fordel velge en knivsliper som har et keramisk slipehjul. Dette er en knivsliper som er enklere å bruke enn mange av de andre klassiske slipemetodene. Du trenger ikke å tenke på at du må holde kniven i en bestemt vinkel. I stedet trenger du kun å legge kniven forsiktig inn i knivsliperen, for deretter å bevege kniven din frem og tilbake.

Derimot får du knivslipere i mange ulike varianter. Du bør derfor undersøke hvilken knivsliper som passer for deg og ditt bruk, før du bestemmer deg for hvilken knivsliper som du skal kjøpe. Før du bestemmer deg kan det være en fordel å lese gjennom tester, eller andre vurderinger av de knivsliperne som er tilgjengelig i dag.

De mange knivsliperne som finnes i markedet i dag tilbys med ulike tekniske fordeler. Styrken på knivsliperen kan være avgjørende for om den passer til ditt bruk. I tillegg bør du vurdere om knivsliperens vinkel kan varieres alt etter hvilken kniv som skal slipes. Dersom vinkelen ikke er riktig i forhold til eggen, kan ikke kniven bli skarpere.

Riktig oppbevaring av knivene dine

Når du skal gå til anskaffelse av kniver som du skal bruke på kjøkkenet, er det viktig at du vurderer både pris og kvalitet opp mot hverandre. På denne måten vil du raskt finne frem til hvilke kniver som passer ditt budsjett og bruksområde. Du bør også forhøre deg om hvordan du skal vedlikeholde knivene som du har valgt.

I dag er det i utgangspunktet ikke lov å legge kvalitetskniver i kjøkkenskuffen. Her vil knivenes skarphet raskt svekkes i forhold til da de var nye. Du bør derfor vurdere om du skal oppbevare knivene på kjøkkenbenken, eller på veggen i nærheten av der du lager mat. Du vil da raskt få tilgang til dine favorittkniver når du skal kutte og skjære.

En magnetlist er en rimelig og praktisk løsning om du ønsker å oppbevare knivene dine på veggen. Det finnes mange praktiske magnetlister hos de ulike forhandlerne som selger kniver i dag. Dette er en smart og stilig løsning om du ønsker å ta vare på dine kvalitetskniver. Det er derimot viktig at du ikke henger knivene nært hverandre.

Du kan også oppbevare knivene dine i en egnet knivblokk. Dette er en praktisk og funksjonell oppbevaring for dyre kvalitetskniver. En knivblokk i den riktige designen er også et flott tilbehør på kjøkkenbenken. Knivene dine bør oppbevares tørt for at de ikke skal ruste eller skades over tid. Selv rustfritt stål kan endre farge om det ligger oppbevart fuktig over lengre tid.

En knivsliper gjør jobben enklere

Det er mange knivslipere tilgjengelig i det norske markedet i dag. Du får derfor praktiske knivslipere i mange ulike varianter, som samtlige er tilpasset sine bruksområder. Det er derfor viktig at du forhører deg om hvilke knivslipere som er tilgjengelig i butikken, før du bestemmer deg for modell og prisklasse.

Enkelte forhandlere av knivslipere tilbyr også å slipe knivene dine for deg. Ved å la profesjonelle ta seg av jobben, vil du garantert bli fornøyd med resultatet. Dette er gjerne fagfolk som har lang erfaring med å ta seg av vedlikeholdet av kniver og andre kjøkkenredskaper. Spesielt setter profesjonelle kokker stor pris på at knivene som brukes har blitt riktig vedlikeholdt.

Det er alltid viktig å ha et bredt utvalg av kniver på kjøkkenet. Du bør se til at du har en rotkniv, en brødkniv og en kokkekniv tilgjengelig når du skal lage mat. De fleste profesjonelle kokker vet nøyaktig hvilke redskaper som er nødvendig for å lage et fortreffelig måltid. Det vil derfor svare seg å gå til innkjøp av en knivsliper, for at du skal kunne vedlikeholde knivene dine på riktig måte.